top of page

AKADEMİK BAŞARI TEK BAŞINA YETERLİ Mİ?

Güncelleme tarihi: 7 Tem 2023



AKADEMİK BAŞARI YARIŞI

Birkaç yıl öncesinden başlayan bir telaş her yıl Mayıs ve Haziran aylarında zirve noktasına ulaşır. İnsanları zaman zaman gelecek kaygısına sürükleyen bu telaş tahmin ettiğiniz gibi bir yarışmaya dönüşen lise ve üniversite giriş sınavlarından başka bir şey değil.

Eğitim yaşamlarının çok önemli bir bölümünü birbirleriyle rekabet halinde geçiren milyonlarca öğrenci var. Bu koşuşturmaca sırasında odaklanılan tek konu akademik başarı.

Birçok araştırma sadece akademik başarının yeterli olmadığını, sosyal gelişimin de yaşam başarısı için akademik başarı kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Peki anne ve babalar sosyal gelişimin önemini bilmelerine rağmen neden çocuklarını bu yarıştan pozitif ayrıştıramıyorlar? Gelin bunun birkaç sebebine göz atalım.

ÇALIŞAN EBEVEYNLER VE YOĞUN İŞ TEMPOSU

TÜİK verilerine göre yükseköğretim mezunu olan 25 ve daha yukarı yaştaki kadınların ülke nüfusuna oranı % 20’nin üzerinde. Ayrıca yine TÜİK verilerine göre Türkiye’de yükseköğretim mezunu kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 67’nin üzerinde.

Çocukların yoğun temposuna çalışan anne ve babaların yoğun iş temposu da eklenince çocukların sosyal gelişimi de okul, televizyon ve sosyal medyanın insiyatifine kalıyor.

YENİ NORMAL

Covid pandemisi ile birlikte yaşamımıza giren uzaktan çalışma kavramı iş yaşam dengesini karmaşık bir hale getirdi. Evde bulunma halinin çağrışım yaptığı pratikler ile çalışmanın getirdiği pratikleri bir arada yönetmeye çalışmak işleri zorlaştırabiliyor.

Üstelik giderek hızlanan hayat ve yoğunlaşan iş temposu içerisinde online etkinlikler dinlenme ve aileyle vakit geçirilmesi gereken zamanlar üzerinde baskı kuruyor. Yapılan araştırmalar da iş ve serbest zaman arasındaki geçişkenliği doğrular nitelikte.

VİZYONER ÖĞRENCİ GELİŞİM PROGRAMI

Gençlerin yaşamına dokunmak elbette önemli. Fakat ebeveynlerin de desteklenmesi gerektiği apaçık ortada. Areterium olarak hem gençlerin yaşamına dokunacak hem de ebeveynlerin üzerindeki yükü hafifletecek bir gelişim programı hazırladık. Vizyoner Öğrenci Gelişim Programı.

Gelişim programı kişinin kendisini tanıma, dünyayı ve çevresini tanıma, beyin bariyerlerini ortadan kaldırma, yaşamın sorunlarına dair bir içgörü geliştirme, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu başarılı insan profillerini kavrama ve girişimci düşünceyi geliştirmeye odaklanıyor.

Lise ve üstü öğrenci gruplarının katılabildiği programlarımız hakkında bilgi alma için https://www.areterium.com/bireyselegitimler adresini ziyaret edebilirsiniz.

İNSAN KAYNAKLARI PROFESYONELLERİNE ÇAĞRI

Birçok şirket yoğun rekabet içerisinde çalışan bağlılığını geliştirmek için çeşitli yan haklar ve programlar düzenliyor. Vizyoner Öğrenci Gelişim Programı ile çalışanlarınıza destek olarak çalışan bağlılığınızı artırabilirsiniz.

Commentaires


bottom of page