top of page

İŞ İLİŞKİSİNDE TOKSİK DAVRANIŞLAR VE ETKİLERİ -7


Çalıştığınız kurum içerisinde herkesin tabi olduğu kurallara tabi olmayan çalışanlar var mı?

Sizden performans istendiğinde ailenin bir parçası olduğunuz size hatırlatılıyor ve sizden fedakarlık isteniyor mu?

Gösterdiğiniz çabanın sonunda yaptığınız iş size değersiz hissettiriliyor mu?

Alması gereken sorumluluğu çalışanlarına benimseten ve sahiplendiren yöneticileriniz ya da patronlarınız var mı?

Çalıştığınız şirkette yanlış ve yanıltıcı bilgiler elini kolunu sallayarak geziyor mu?

Yukarıda bahsettiğimiz davranışlara tanık oluyorsanız toksik özellikler barındıran bir şirket kültürü içerisinde iş yaşamınıza devam ediyor olabilirsiniz. Maruz kalınan bu davranışların insan sağlığı ve gelişmesi üzerinden çok büyük olumsuz etkileri bulunmaktadır.

Şirketlerin üzerine titremeleri gereken en değerli varlıkları kültürleridir. Göz yumulan ve önemsenmeyen herhangi bir olumsuz davranış şirket kültürü içerisinde kurulan hassan dengeyi her an bozabilir. Olumsuz davranışların hem benimsenmesi hem de yaygınlaşması oldukça kolaydır. Gerekli özen gösterilmediğinde bir kanser hücresinin metastaz yapması gibi olumsuz davranışın şirket geneline sirayet ettiği görülür.

Birbirine olan güvenini kaybetmiş, ortak amaç bakımından yoksullaşmış kurumlarda verimsizlik, işlerin zamanında yetişmemesi, müşteri memnuniyetsizliği, itibar kaybı ve nihayetinde bilançoya yansıyan olumsuz sonuçlar ortaya çıkar.

Şirket değerlerinin belirlenmesi, çalışan değerleri ile uyumlu hale getirilmesi, doğru değerlendirme eğitimlerinin gerçekleştirilmesi ve ortak değerlerin yaşatıldıkça geliştiğinin bilinmesi ve bu çerçevede sürekliliğin sağlanması önemli bir konudur.

Areterium olarak değer uyumu ve yönetimi ile ilgili bir eğitim, geliştirme ve uygulama programı oluşturduğumuzu bilmenizi isteriz.

3 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page