top of page

Vizyoner Genç Gelişim Programı

Kontenjan

25

Eğitim Süresi

8 Hafta

Tür

Kişisel Gelişim

Level

Kurs

Eğitim Hakkında

İş yaşamı her zaman rekabete açık ve değişkendi. Ancak değişimin hızı ve karmaşıklığı her geçen gün daha fazla artıyor.

NEDEN BÖYLE BİR PROGRAMA İHTİYAÇ VAR?

Dünyamız çok değişti…

Dünyanın değişen dinamiklerini kavramak sadece akademik bir başarı elde ederek başarılacak bir iş olmaktan çoktan çıktı.

Toplumsal yaşam girift ilişkilerle dolu…

Toplumsal ilişkilerde ve iş yaşamında sürdürülebilir ilişkiler kurmak için gereken araçlara eğitim sisteminin içerisinden ulaşabilmek gittikçe zorlaşıyor.

EĞİTİM PROGRAMININ AMACI NEDİR?

Entelektüel bir kapasite oluşturmak

İnsan bilmeden ve farkındalık sahibi olmadan olayları ve olguları ayırt edemez. Seçebilme yeteneğini kaybeder. Parlak görünen her nesneyi kendisinin kutup yıldızı olarak görebilir. Bu nedenle bu programın en temel amacı entelektüel bir kapasite oluşturarak öğrenmeyi öğretmek ve farkındalık oluşturmaktır.

Başarmanın sırrı amaçta gizlidir.

Gençlerin sabahları heyecanla uyanmalarını sağlayacak bir yaşam amacı edinmelerini sağlamak,

Herkesin bir potansiyeli var. Önemli olan onu keşfetmeyi bilmektir.

Her insanın bir yeteneği ve potansiyeli vardır. Gençlerin bu potansiyeli keşfetmelerini sağlayacak araçları edinmelerini sağlamak

İçgörünüz sizi korur ve yol gösterir.

Gençlerin entelektüel bir kapasite geliştirmelerini sağlayarak yaşamın sorunlarına ve anlamına dair içgörü sahibi olmalarını sağlamak

Image-empty-state_edited.png

Kimler Katılmalı?

Üniversite Öğrencileri

Girişimci Adayları


Eğitim İçeriği

Öncelikle CharacterIX Kişilik Envanteri Girişimci Modülü İLE mesleki yönelim değerlendirmesi yapılır ve yorumlanır. Ayrıca bireysel swot analizi gerçekleştirilir. Ardından 8 haftalık gelişim programı başlar.


Online eğitim programı tamamlandıktan sonra girişimleriniz için bir mentorluk görüşmesi kazanırsınız ve dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.


Beyin Bariyeri; Çoklu Krizler Çağında Girişimci Olmak"

Beyin Bariyeri, çoklu krizler çağında, iş ilişkilerinde köklü değişimlerin yaşandığı bir dönemde insanın kendisini yeniden ve nasıl inşa edileceğini anlatıyor. 


"Değişim Zihniyeti; Geleceğin İş Dünyasında Yerini Alacak Girişimciler Aranıyor"

Bireyin değişme hızı toplum ve teknolojinin değişme hızının gerisinde kalıyorsa sizi bekleyen çok ciddi riskler var demektir. Değişimi anlamadan kendinizi ona hazırlayamazsınız. Geleceğin mesleğini seçmeden değişimi anlamalısınız. 


"Belirsizlik Altında Karar Vermek"

Bu eğitimin temel amacı insanlığın yaşadığı değişimler üzerinden liderlik ve karar alma becerilerini geliştirmek ve bakış açısı kazandırmaktır.


"İnsan ve Değerleri"

İş dünyası insanın duygusal yönünü keşfetti. İşyerleri artık insan merkezli tasarlanmak zorunda. Etik yeteneklerinizi geliştirmeden geleceğin iş dünyasında yer bulamazsınız. 


"Fark Yaratan Yetkinlikler" 

Bazı küçük dokunuşların büyük etkisi olur. İş dünyasında adınıza fark yaratacak bazı yetkinlikler güçlü bir iletişim ve zaman planlaması için çok önemlidir.


"Kanvas İş Modeli"

Kanvas iş modelini kullanarak iş fikrinizi başarılı bir iş modeline dönüştürmeyi öğrenmelisiniz.


"Girişimcilik"

Girişimcilik düşüncesinin ve kavramlarının erken yaşlarda benimsenmesi başarılı girişimler için zemin oluşturacaktır.  


"İnovasyon"

Geleceğin iş dünyasında en çok ihtiyaç duyacağınız şey yaratıcı düşünce olacaktır. Meslek seçiminiz ne olursa olsun yaratıcı düşünceyi ve inovasyonu kavramalısınız.

Eğitmen Hakkında

ALPER GİRGEÇ


Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olmuştur. (1989)

 

İş yaşamıma ilk olarak 1991 senesinde Mersin Serbest Bölge Müdürlüğü’nde ticari işlemler ve inşaatlardan sorumlu uzman olarak başladı. 2 sene sonra Ankara’ya dönerek yapı ürünleri üzerine çalışmakta olan bir firmada 2 sene süre ile satış müdürü olarak görev yaptı.

 

2001 yılında Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (MESBAŞ) firmasında Teknik, İdari ve Sosyal Hizmetler Şefi olarak Haziran/2002 ayından Nisan/2019 tarihine kadar çalışıp emekli oldu.

 

Halen Mart/2016 yılında kuruluşu yapılan KA Mentorluk Eğitim Danışmanlık Proje firmasında kurumlarda ve sivil toplum örgütlerinde mentorluk, koçluk, İK danışmanlığı ve kişilik envanteri çalışmalarımı sürdürmektedir.

 

Mersin’de EMCC (Avrupa Mentorlar ve Koçlar Federasyonu) akredite Mentorluk ve Koçluk eğitimleri, Türkiye’nin tek akıllı algoritma ile çalışan kişilik envanteri Characterix danışmanlığı, Akademika ile birlikte şirket eğitimlerinde drama yaklaşımı etkinliklerini yürütmektedir.

 

İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği Bursiyerleri Mentorluk Programı’nda içerik hazırlama, Mentor Grup Koordinatörü; Akran Mentorluğu Programı Koordinatörü ve Mentor olarak; ÇYDD Mentorluk Programında Mersin ve Karadeniz Ereğli Şubeleri Mentorluk Programı Koordinatörü ve Mentor olarak katkı sunmaktadır.

 

Halen EKOLOG Ekolojik Yaşam Girişimcileri ve Gönüllüleri Derneği YK Başkanı; ÇYDD Mersin Şubesi Gençlik ve Mentorluk Projelerinden Sorumlu YK üyesi;  Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (MERSİNGİAD) Dernek Danışmanı ve Projelerden sorumlu onur üyesi ve  İnsan Kaynakları Mesleki İşbirliği Derneği (İKAMİD) Akdeniz Bölge temsilcisi ve Anadolu Yönetim Danışmanları Derneği (AYDD) üyesi olup Mersin ve Yenişehir Kent Konseylerinde Yürütme Kurulu üyesi, Mezitli Kent Konseyi Çevre Komisyonu Başkanı’dır.

 

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) Kurcu Başkan Yardımcılığı’nı yaptı. (2017)

 

AKİB (Akdeniz İhracatçılar Birliği) tarafından düzenlenen, Aralık/2007 – Ocak/2008 tarihlerinde 7 hafta süren ve toplamda 80 saatlik Simülasyonlu Dış Ticaret Eğitimi’ni birinci olarak tamamlamıştır.

 

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Eğitimi (Aralık/2012)

 

Kurumsal Sürdürülebilirlik ve Raporlamaya Giriş (Nisan/2014)

 

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Belgesi (Eylül/2015)

 

TSE Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi (Kasım/2017)

Alper GİRGEÇ

Bilgi Alın!

Daha detaylı bilgi vermek için sizi arayalım.

 

Hangi konuda bilgi almak istiyorsunuz?

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler!

Resepsiyonist
bottom of page